Πως να μεγαλώσετε την διάρκεια μπαταρίας στα SAMSUNGΠως να μεγαλώσετε την διάρκεια μπαταρίας στα SAMSUNG

Η μπαταρία σε Android συσκευές συχνά χρειάζεται βαθμονόμηση για να πετύχετε και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Μία πολύ απλή διαδικασία την οποία αναφέρουμε αναλυτικά παρακάτω. Οι κατασκευαστές και οι ειδικοί, συμφωνούν και συνιστούν τη βαθμονόμηση της μπαταρίας κάθε 2- 3 μήνες. Αυτός είναι ο αριθμός που μπορούμε να πάρουμε ως αναφορά για εμάς.

Το αν θα γίνεται αυτό κάθε 2 ή 3 μήνες εξαρτάται επίσης από τη χρήση που το κάνουμε. Πρέπει επίσης να πάρουμε υπόψιν μας το πώς συνηθίζουμε να φορτίζουμε. Αν είστε από εκείνους που κάνουν κυρίως γρήγορες φορτίσεις, είναι πιο πιθανόν η μπαταρία σας να είναι πιο αδύναμη. Σε αυτή τη περίπτωση, οι 2 μήνες μπορεί να είναι πιο συνιστώμενη περίπτωση από τους 3 μήνες.

Πώς γίνεται η βαθμονόμηση της μπαταρίας

Η βαθμονόμηση της μπαταρίας για Samsung συσκευές μπορεί να γίνει πολύ εύκολα ακολουθώντας τα βήματα παρακάτω:

  1. Συνδέστε το Samsung κινητό σας με το βύσμα μέχρι το 100% (χρησιμοποιήστε τον γνήσιο φορτιστή αν είναι δυνατόν).
  2. Μόλις γίνει αυτό, αποσυνδέστε το τηλέφωνο και πληκτρολογήστε τον κωδικό *#0228# όπως θα κάνατε μια κλήση.Θα εισέρθετε αυτόματα σε μια μυστική επιλογή που ονομάζεται battery status (κατάσταση μπαταρίας) που σας επιτρέπει να δείτε μερικά τεχνικά δεδομένα σχετικά με την μπαταρία σας. Σημειώστε ότι το ποσοστό % της φόρτισης (επίπεδο) ταιριάζει με αυτό της γραμμής ειδοποιήσεων.
  3. Μόλις γίνει αυτό, πατήστε το κουμπί γρήγορης εκκίνησης (Quick start button) και αποδεχτείτε την προειδοποίηση.
  4. Η διαδικασία βαθμονόμησης θα ξεκινήσει για μερικά δευτερόλεπτα. Η οθόνη θα απενεργοποιηθεί (περιμένετε 5 δευτερόλεπτα) και θα μεταφερθείτε στην οθόνη κλειδώματος.
  5. Όταν γίνει αυτό, ενεργοποιήστε ξανά την οθόνη και ελέγξτε εάν έχει μειωθεί το επίπεδο της μπαταρίας (σε ορισμένες περιπτώσεις μειώνεται στο 80% ή περισσότερο).
  6. Ξαναφορτίστε το τηλέφωνο μέχρι να φτάσει το 100% και επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα μέχρι το αποτέλεσμα να είναι 100%.

Αυτή η διαδικασία βελτιώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του Samsung κινητού σας. Χωρίς να γίνει root θα πρέπει να γίνεται δύο ή τρεις φορές, καθώς το να διατηρούμε την μπαταρία βαθμονομημένη είναι ωφέλιμο όχι μόνο για την καθημερινότητά μας, αλλά και προκειμένου να μη μείνουμε ξεκρέμαστοι σε περιόδους ανάγκης. Είναι επίσης βοηθητικό για την ίδια την μπαταρία, επειδή γνωρίζοντας τα επίπεδα της θα μας βοηθήσει να διατηρούμε πάντα ένα βέλτιστο επίπεδο φόρτισης.

Συμβουλές για πετύχετε μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

Απενεργοποιήστε τα animations

Αν μειώσουμε τα animations, οι εφαρμογές φορτώνονται σχεδόν αμέσως, έτσι ώστε να αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε κατευθείαν, χωρίς να χάνουμε χρόνο για να ανοίξουν.

  • Για να το κάνετε αυτό, πηγαίνετε στο “Σχετικά με το τηλέφωνο” (About phone) και πατήστε επτά φορές γρήγορα στο “build Number”. Εδώ θα ενεργοποιήσουμε το κρυφό μενού προγραμματιστή. (Hidden menu developer)
  • Κατ’ εξακολούθηση, θα δείτε μια νέα ενότητα που ονομάζεται “επιλογές προγραμματιστή”. (developer options)
  • Ερχόμαστε εδώ και πηγαίνουμε στο τμήμα του “Σχεδίου” (drawing) όπου λέει “Κλίμακα” (scale animations), τα τρία τμήματα, το γκρι.
  • Εάν πατήσετε το Home, αφού αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις, θα δείτε ότι κλείνει αμέσως χωρίς να διέρχεται από οποιοδήποτε είδος animation (κινούμενης εικόνας).

Μειώστε τον αριθμό των widjets

Μη χρησιμοποιείτε widjets για να διακοσμήσετε το κινητό σας επειδή καταναλώνετε πόρους. Έχοντας ένα ανοιχτό widget είναι παρόμοιο με το να έχει ανοιχτή η εφαρμογή όσο χρησιμοποιούμε τη συσκευή μας. Αυτό το widget θα καταναλώνει λίγο λιγότερους πόρους και μπαταρία από την ίδια την ανοιχτή εφαρμογή. Έτσι, η συμβουλή μου είναι να περιορίσουμε όλα τα widgets που δεν χρησιμοποιούνται.

Διαγράψτε από τις multitasking apps αυτά που δεν χρησιμοποιείτε

Εντός του μενού των πρόσφατων εφαρμογών, είναι ανοιχτές εφαρμογές που εκτελούμε και αν το κλείσουμε με το Home button, εξακολουθούν να εκτελούνται στο παρασκήνιο. Αντίθετα, αν τις κλείσουμε με το button back, θα συνεχίσουμε να τις εμφανίζουμε στο τμήμα των πρόσφατων εφαρμογών και ως εκ τούτου τρέχουν και καταναλώνουν πόρους.

Συνίσταται να κλείνουν όταν δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ξανά ώστε εκείνος ο χώρος της μνήμης να καταλαμβάνεται από άλλη εφαρμογή που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Greenify για να κάνετε αδρανοποίηση ορισμένων εφαρμογών, ώστε να μην εκτελούνται αυτόματα στο παρασκήνιο.

Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη και διαγράψτε τα ανεπιθύμητα αρχεία

Με το Clean Master θα μπορείτε να δείτε ποια αρχεία καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο λογαριασμό.  Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη των εφαρμογών που έχουν συσσωρευτεί και αφαιρέστε τα ανεπιθύμητα αρχεία ή τους κενούς φακέλους. Ένας γρήγορος τρόπος να καθαρίσετε το Android σας.

Διαγράψτε το bloatware του Adroid σας (απαιτεί root)

 Όταν αγοράζουμε, ένα smartphone, ο κατασκευαστής αφήνει προεγκατεστημένες ορισμένες εφαρμογές, πολλές από τις οποίες δεν θα χρησιμοποιήσουμε επειδή έχουμε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις. Αυτές δεν μπορούν εύκολα να απεγκατασταθούν. Αυτό απαιτεί να έχουμε πρόσβαση root, η οποία, μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε μια εφαρμογή που μπορεί να μας βοηθήσει να απεγκαταστήσουμε αυτά που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε.

Γιατί να μας προτιμήσετε ???

  • Αξιοπιστία επισκευών 100%
  • Χαμηλές τιμές επισκευής
  • Γραπτή εγγύηση επισκευής
  • Επισκευή με γνήσια ανταλλακτικά
  • Χώρος για Parking
  • Εξειδικευμένες επισκευές σε μητρική πλακέτα
  • Επισκευές Πανελλαδικά μέσω Courier
  • Δωρεάν Τεχνικό Έλεγχο
  • Έμπειρη ομάδα τεχνικών από το 2013

Δεν είστε κοντά στο σέρβις μας ?

– Δείτε πώς θα παραλάβουμε τη συσκευή σας ΕΔΩ.

Αξιολόγηση

Μη διστάσετε να μας αξιολογήσετε για τις επισκευές μας! ΕΔΩ

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί με τους παρακάτω τρόπους:

  • Παλαιολόγου 7-9, (Περιοχή ΟΣΕ) , Λάρισα
  • Τηλεφωνικά στο +30 2410 553295
  • Με email στο info@lab-experts.gr

* Οι τιμές μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.
** Η εταιρία μας αναλαμβάνει και επισκευές σε τιμές χονδρικής.